Znana selektor in pomočnik selektorja reprezentance U15

Od 5. do 7. avgusta 2016 bo v Beogradu potekalo Evropsko prvenstvo U15 v Flag Football-u, kjer bo nastopila tudi slovenska reprezentanca. Predstavljamo vam trenersko ekipo, ki bo v prihodnjih dneh začela z izborom in pripravami igralcev, ki bodo avgusta v Beogradu predstavljali Slovenijo.

Jure Aljaž – selektor

Jure Aljaž, je po izobrazbi diplomirani profesor razrednega pouka. Ameriški nogomet spremlja dobrih 6 let, v zadnjem letu pa je postal tudi strokovni komentator na eni od športnih televizij. V preteklosti se je preizkusil tudi v igranju obeh različic ameriškega nogometa (tackle in flag), že 2 leti pa vodi 3 mladinske selekcije do 13 let pri klubu Domžale Tigers.

Jure Aljaž“Za začetek bi rad poudaril, da sem navdušen nad projektom, ki nam je bil zaupan in se zavedam časti in odgovornosti, ki nam je bila dana. V celoti od letošnje krstne sezone pričakujem, da se s prvenstva vrnemo dvignjenih glav, ponosni na našo igro in obnašanje na igrišču in z le-tega. S pravo povezanostjo in sodelovanjem igralcev iz vseh slovenskih klubov pa sem prepričan, da bodo seveda prišle tudi zmage, saj se je v preteklih turnirjih že pokazal velik individualni potencial igralcev, ki ga moramo sedaj le še sestaviti v koherentno celoto. Do tega pa bomo prišli s pravim odnosom in zagnanostjo na vseh treningih, ter posledično tekmah.”

Tilen Matkovič – pomočnik selektorja

Tilen Matkovič je 20 letni študent zgodovine, ki se je pred slabimi tremi leti začel ukvarjati s Flag Footballom. Je eden izmed pobudnikov in glavnih ustanoviteljev Športnega društva Novo mesto Knights, ki je v sezoni 2015 že drugič zapored osvojilo naslov državnega prvaka v Flag Footballu. Aprila lani je v društvu podal iniciativo za ustanovitev mladinskega pogona in kasneje prevzel vlogi vodje mladinskega pogona in glavnega trenerja. Danes pri novomeških Knightsih skrbi za napredek in razvoj mladih novomeških upov, letos pa je prevzel tudi vlogo pomočnika selektorja slovenske U15 reprezentance.

_20160304_210528“Za zdaj še ne morem govoriti o nekih visokih pričakovanjih glede reprezentance, saj smo še v fazi formiranja ekipe in bom svoja pričakovanja lahko opredelil šele, ko bom spoznal igralce in jih videl na treningih. Definitivno sem izjemno navdušen nad tem, da se bom lahko kot pomočnik selektorja pridružil prvi slovenski U15 reprezentanci in se z njo predstavil na evropskem prvenstvu v Beogradu. To mi veliko pomeni in hvaležen sem za zaupanje vseh odgovornih. Odločen sem, da se bom v svoji vlogi potrudil maksimalno in v ta projekt vložil vse svoje znanje, saj sem mnenja, da bo ta reprezentanca odličen pokazatelj napredka Flag Footballa pri nas. Vesel sem seveda tudi za otroke, ki bodo, kot prvi v naši zgodovini tega športa, dobili priložnost zastopati barve Slovenije. Upam, da bo to za njih ena res zabavna izkušnja, ki jim bo ostala v spominu.”

Web Design BangladeshBangladesh Online Market