Pregled 2. kroga DP v Flag Footballu

V nedeljo 7.5. je v Ajdovščini potekal drugi krog državnega prvenstva sezone 2017, ki pa je že postregel z odgovorom na vprašanje kdo se bo boril za najvišja mesta. Ekipi iz Ajdovščine in Kočevja sta uspešno premagali Mustange iz Ljubljane in si na ta način zagotovili dovolj veliko prednost pred zadnjim turnirjem rednega dela, da jih ljubljančani tudi ob morebitnem popolnem preobratu ne bodo uspeli uloviti.

 
Prva tekma je postregla z nadvse zanimivo igro, saj so se Mustangi odlično kosali z gostitelji turnirja – Ajdovščino. Fantje iz prestolnice so naredili velik preskok v igri in pošteno namučili gladiatorje, ki so ob polčasu vodili vsega skupaj 6:0. Napetost je bilo čutiti na obeh straneh, ki pa ni pojenjala vse do konca tekme. Domačini so jo na koncu še dobro odnesli, saj so vpisali tesno zmago z rezultatom 26:20. Vsekakor bo zanimivo videti ali bodo Mustangs Ljubljana na zadnjem turnirju rednega dela DP, ki ga gostijo 3. junija že na nivoju, da vpišejo prvo zmago.

 
Druga tekma se je odvijala med Mustangs Ljubljana in Kočevje Wild Hogs. Slednji so na tekmovanje prišli z veliko mero samozavesti, ki pa je ob veliko lastnih napakah zbujala skrb in napetost na igrišču. Obramba je svoje delo opravljala povprečno, napad pa je imel še večje težave in se mučil s pridobivanjem potrebne jardaže. Hogsi so drugi polčas startali nekoliko odločneje in tekmo pripeljali do konca z zmago, ki rezultatsko gotovo ni odražala stanja na igrišču. Tekma je bila bistveno bolj napeta. Končni rezultat 33:20 za Wild Hogs.

 
Na tretji in zadnji tekmi tekmovalnega dne so se domačini udarili z gosti iz Kočevja. Tokrat je Ajdovščina uprizorila bistveno boljši ritem na začetku tekme in vzela niti v svoje roke. Vse je kazalo, da so hitro postavili stvari na svoje mesto, a se je ekipa iz Kočevja prebudila in ob polčasu pripeljala srečanje do izenačenja na 20:20. Vse se je začelo znova. Domačini so z dobro igro v začetku drugega polčasa znova povedli, a se tudi gosti niso pustili. Le nekaj sekund pred koncem srečanja je Kočevje zapravilo možnost, da bi izenačilo srečanje. Tekma se je končala z rezultatom 39:32 v prid domačih Gladiatorjev.

 
Vsekakor je dobrodošlo in zelo dobrodošlo, da se ekipa iz Ljubljane iz tekme v tekmo dviga. Z dobro igro in trdim delom bodo hitro marsikomu trn v peti. To so pokazali že na drugem turnirju, na tretjem pa bodo pred svojo publiko zagotovo še dodatno motivirani, da kakšnega nasprotnika porazijo. Vpliva na sam vrh lestvice sicer več nimajo, a bo zagotovo v Ljubljani tretjega junija še zelo vroče. Ekipi iz Ajdovščine in Kočevja sta pokazali, da sta letos razred zase, hkrati pa medsebojno izredno izenačeni. Spomnimo se – že na prvem turnirju DP sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, zdaj pa je o zmagovalcu odločil le en touchdown. Obe ekipi sta že v finalu, ki se bo igral v drugi polovici junija po sistemu »best of three«. To pomeni, da se bosta na zaključnem turnirju pomerili vsaj dvakrat oziroma celo trikrat, v kolikor bo po dveh tekmah izid v zmagah neodločen. Zveza že išče lokacijo zaključnega turnirja, ki pa se bo zelo verjetno selil na Štajersko ali celo v Prekmurje.

Web Design BangladeshBangladesh Online Market