WordPress napaka podatkovne zbirke: [Table './zanssi2_zanssi/zans_wfHits' is marked as crashed and should be repaired]
SHOW FULL COLUMNS FROM `zans_wfHits`

Pomemben korak za razvoj Flaga v Sloveniji: Slovenija odhaja na EP U15

PRIPRAVE REPREZENTANCE U15 ŽE V POLNEM ZAGONU

Pred kratkim smo poročali o nastanku prve slovenske reprezentance za igralce do 15. leta starosti, ki se bo v začetku avgusta udeležila evropskega prvenstva v Beogradu. Po dobrih treh mesecih od začetka tega projekta, z veseljem sporočamo, da so priprave že v polnem zagonu, reprezentanti pa so na prvih treningih pokazali ogromno volje in entuziazma.

EVROPSKO PRVENSTVO V BEOGRADU

Začetna postaja prve reprezentance za igralce, starosti do 15 let, bo v Beogradu. Tam se bo namreč od 5. do 7. avgusta letos odvijalo prvo evropsko prvenstvo za dečke v tej starostni kategoriji. Na tekmovanje se je prijavilo kar 7 ekip, kar je za krstno organizacijo tega tekmovanja več kot navdihujoč podatek. Naši mladi predstavniki se bodo tako pomerili proti vrstnikom iz Nizozemske, Srbije, Španije, Češke, Italije in Romunije. Prvenstvo bo izpeljano v sklopu dveh tekmovalnih dni, in sicer se bo prvi dan igralo po sistemu ”vsak igra z vsakim”, drugi dan pa bodo odigrane tekme, ki bodo odločale o končni uvrstitvi ekip. Po končanih tekmah tekmovalce čaka podelitev, takoj zatem pa se bodo naši fantje vrnili v Slovenijo.

DVANAJST IMEN

Od aprila letos so znana tudi imena fantov, ki se bodo v Beograd odpravili zastopat barve Slovenije. To so: Bor Krajšek, Žan Burja, Benjamin Dravinec, Matic Gradišar, Gal Rupnik, Luka Vene, Matej Muhvič, Nejc Stojanovič, Žan Gashi, Erik Jug, Erik Koletnik in Urban Žargi. Gre za skupino dvanajstih izjemno talentiranih fantov, ki v Sloveniji dominirajo na svojih igralnih pozicijah.

Svoj prvi trening je reprezentanca opravila v aprilu, do zdaj pa se je sestala že štirikrat. Selektor Jure Aljaž, sicer trener mladinskih selekcij pri Domžale Tigers, je z delom reprezentantov zadovoljen in ne dvomi v konkurenčnost slovenske reprezentance napram ostalim ekipam na prvenstvu. Kljub temu trdi, da ekipo čaka še ogromno dela in že načrtuje nove treninge. Prvi izmed teh bo že to nedeljo, 26. 6., v Novem mestu, kjer ga bodo gostili OMP Knights.

PRIPRAVE V KRANJSKI GORI

Kot se za vsako reprezentanco spodobi, se bo tudi ta odpravila na reprezentančne priprave. To se bo zgodilo konec julija, ko se bo ekipa zbrala v Kranjski Gori. Tam bodo fantje svoje zadnje dni pred odhodom v Beograd izrabili za končne popravke in izboljšave. Nastanjeni bodo v tamkajšnjem hotelu, čakajo pa jih tudi do trije treningi na dan, prav tako pa bodo kar nekaj časa preživeli v učilnici, kjer bo napočil čas za teoretičen del treniranja. Za pripravo treningov in učnih ur ter varnost otrok bosta skrbela tam prisotna selektor, Jure Aljaž, in pomočnik selektorja, Tilen Matkovič, da pa bi vse potekalo gladko tudi iz organizacijske strani, pa se jima bo pridružila še koordinatorka mladinskih selekcij, Viki Korelc.

EKIPA OPTIMISTIČNA

Fantje v ekipi so izjemno optimistični, po njihovih besedah sodeč, pa bo glavni cilj v Beogradu osvojitev naslova prvakov Evrope. Igralci se redno udeležujejo treningov in delo reprezentance jemljejo zelo resno. Pred kratkim so tudi pomerjali velikosti dresov in si hkrati izbrali številke, ki jih bodo nosili na dresih, zato lahko pričakujemo, da se bodo javnosti kmalu predstavili v svoji celotni tekmovalni opravi.

V prihodnjih tednih reprezentanco čaka veliko dela, na Facebook strani Zveze za ameriški nogomet Slovenije pa boste lahko spremljali dogajanje v ekipi in sledili njenemu napredku. V kratkem boste na omenjeni strani dobili priložnost spoznati posamezne igralce in se seznaniti z njihovimi vlogami v ekipi. Verjamemo, da jim boste s svojo podporo vlili še dodatne motivacije, za kar vam bodo zagotovo hvaležni. Zavedajo se, da so prvi mladinci, ki bodo Slovenijo predstavljali na evropskem prvenstvu, vsak znak spodbude pa bi zmanjšal težo tega pritiska. V zvezi verjamemo v njih in nestrpno pričakujemo njihov nastop.

Članek pripravil:
pomočnik selektorja, Tilen Matkovič

Web Design BangladeshBangladesh Online Market

WordPress napaka podatkovne zbirke: [Table './zanssi2_zanssi/zans_wfHits' is marked as crashed and should be repaired]
SHOW FULL COLUMNS FROM `zans_wfHits`