Napovednik – 2. krog DP v Flag Footballu sezone 2017

Flag Football - žoga

Jutri (7.5.2017) se 5. Državno prvenstvo v Flag Footballu nadaljuje. Karavana se seli na vedno zanimivo lokacijo – Ajdovščino. Domači Gladiatorsi letos veljajo za izrazitega favorita državnega prvenstva in bodo jutri še dodatno zaradi napovedanih slabih vremenskih v rahli prednosti.

Fantje, ki so vajeni nestanovitnega vremena jutri prvo tekmo odprejo ob 9. uri zjutraj proti Mustangs Ljubljana. Spomnimo, Mustangi so sveža ekipa v letošnji ligi in so še v fazi vzpostavljanja svojega tekmovalnega ritma, s čimer jih pa zagotovo ne velja izločiti od možnega presenečenja. Fantje imajo v svojih vrstah nekaj izkušenih obrazov ameriškega nogometa in so gotovo sposobni hitro presenetiti.

Druga tekma bo potekala med Mustangi in Kočevjem Wild Hogs. Slednji so v prvem krogu z rutinirano igro dodobra nadigrali ljubljančane, a je ekipa v fazi uigravanja z novim podajalcem in novo igralno shemo. Nikakor ne gre izključiti presenečenja Mustangov.

Tretja tekma bo najverjetneje že odločala o prvem potniku v veliki finale DP, ki bo odigrano v drugi polovici junija. Udarili se bodo Gladiatorsi in Wild Hogsi. Kaj so povedali glavni akterji ekip po prvem turnirju in v pričakovanju jutrišnjega?

Dejan Rep (trener Ajdovščine Gladiators) je po prvem turnirju povedal:

Z našim nastopom sem delno zadovoljen, predvsem na začetku smo imeli nekaj težav v napadu. Do naslednjega turnirja pričakujem, da jih odpravimo. Še posebej moramo popraviti učinkovitost napada za dodatno točko (PAT). Čeprav gre pri akciji samo za 1 točko, so te izredno pomembne, kar se je dejansko tudi pokazalo na semaforju na koncu prve tekme, ko je bil rezultat izenačen. Pohvalil bi uvedbo neodvisnih sodnikov, ki so svoje delo za prvič kar dobro opravili. Verjamem, da bodo v prihodnje še boljši.

 

Patrik Bočkorec (vodja ekipe Mustangs Ljubljana) je povedal:

Prvi turnir, ki smo se ga Mustangsi udeležili nam je dal vpogled  v flag football sceno. Glede na to, da naši fantje skupaj trenirajo komaj en mesec in za nekatere je bila to prva tekma nasploh, smo zadovoljni. Naredili smo kar nekaj napak v obrambi in napadu, ampak kondicijsko smo bili dobro pripravljeni, torej cilj je nam izboljšati playe in to prenesti na naslednje tekme ter seveda da se imamo ob tem »fajn« in uživamo.

 

Alen Potočnik (vodja ekipe Crocs Kočevje Wild Hogs) je izjavil:

Vtisi iz prvega turnirja so nad pričakovanji, saj smo februarja sklenili dogovor z novim podajalcem. V tako kratkem času je težko uigrati vse igralce s podajalcem. Tudi nov playbook je težko »naštudirati«. Vedeli smo, da smo šibki v obrambi, ki pa je svoje delo opravila nad pričakovanji, predvsem proti Ajdovščini. Pokazala se je neuigranost pri napadu, kar se je poznalo na veliko neujetih podajah. Vemo, da bomo morali za nadaljevanje državnega prvenstva veliko vložiti v obrambo in tudi v napad. Predvsem v prvi tekmi je obramba naredila svoje delo, zaustavila je tudi zadnji napad, ki bi omogočil zmago Gladiatorjem. Z osvojeno točko smo bili zelo zadovoljni. Za prihajajoči turnir smo veliko delali na uigravanju v napadu ter še bolj strnjenih vrstah v obrambi.

Web Design BangladeshBangladesh Online Market